Oranje begint met zege op Turkije

Nederland heeft in zijn eerste duel in WK-kwalificatiegroep D een 2-0 zege geboekt op Turkije, dat zeker niet minder was dan het jonge Oranje.

Er ontspon zich in de Arena al snel een enerverend duel, waarin Oranje af en toe zwaar op de proef werd gesteld.

Het kwam goed weg, toen Bruno Martins Indi na een enorm misverstand met Tim Krul, die verrassend de voorkeur had gekregen boven Maarten Stekelenburg, bijna in eigen doel scoorde.

Turkije oogde gevaarlijker, maar met een kopbal uit een corner nam Robin van Persie, verkozen boven Klaas-Jan Huntelaar, de openingstreffer voor zijn rekening. Het spel ging daarna op en neer. Oranje stichtte gevaar, maar de beste kansen waren voor Turkije. Na een fout van Jetro Willems schoot Tunay Torun naast. Umut Bulut kopte even later op de lat.

Rustiger

Turkije drong na rust opnieuw aan, maar trof nu een iets rustiger Oranje. Toch kwamen er weer kansen. Krul redde prachtig op een schot van Hamit Altintop en Sercan Sararer kopte van dichtbij over. Oranje was ondertussen counterend gevaarlijk, maar de laatste pass kwam telkens net niet aan.

Halverwege de tweede helft kreeg Oranje meer greep op het middenveld. Het beste leek er bij de Turken wel vanaf, terwijl bij Nederland Luciano Narsingh en vooral Arjen Robben steeds vaker via de flanken doorkwamen.

Om het onheil niet over zichzelf af te roepen toonde Oranje zich tevreden met de 1-0. De laatste tien minuten werd de aanval niet meer echt gezocht, maar bij een counter sloeg Narsingh toch nog toe: 2-0.