NOS SportAangepast

Wereldrecord hordenloper Merritt

Aries Merritt heeft in Brussel, bij de laatste Diamond League-wedstrijden van het seizoen, het wereldrecord op de 110 meter horden verbeterd.

De 27-jarige olympisch kampioen (in Londen won hij in 12,92) snelde naar 12,80 en was daarmee 0,07 sneller dan de tijd die de Cubaan Dayron Robles in juni 2008 liep.

Ver achter de ongenaakbare Merritt moest wereldkampioen Jason Richardson (zilver op de Spelen) in 13,05 opnieuw genoegen nemen met de tweede plaats.

"Ik weet echt niet wat ik moet zeggen", stamelde de nieuwe recordhouder na zijn verbluffende race. "Dit wereldrecord is ontstaan door de geweldige sfeer die er hier heerst, de supersnelle baan en het fantastische publiek."

Bolt en Blake winnen

Na het wereldrecord van Merritt gingen de toeschouwers er eens goed voor zitten toen de Jamaicaanse sterren Usain Bolt en Yohan Blake aan de start verschenen.

Beide Jamaicanen bleken echter toch wat vermoeid na de Olympische Spelen en de daaropvolgende feestjes. Ze wonnen wel, maar met 9,86 voor Bolt op de 100 meter en de 19,54 voor Blake op de 200 meter bleven ze ver verwijderd van een record (respectievelijk 9,58 en 19,19). Kevin Borlée bracht het publiek op de banken door de 400 meter te winnen. De Belg hield de nummers één, twee en drie van de Diamond League (Luguelin Santos, Angelo Taylor en broer Jonathan Borlée) achter zich en werd beloond met een diamant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl