NOS VoetbalAangepast

Krul en Van Persie in basis Oranje

Tim Krul en Robin van Persie staan in de basisopstelling van het Nederlands elftal voor het duel van vrijdag met Turkije.

Daarmee passeert bondscoach Louis van Gaal doelman Maarten Stekelenburg en spits Klaas-Jan Huntelaar.

Andere verrassingen in de opstelling zijn Daryl Janmaat, die de voorkeur krijgt boven Ricardo van Rhijn, en Jordy Clasie. De middenvelder van Feyenoord krijgt een controlerende rol. Bruno Martins Indi verzilvert zijn sterke invalbeurt tegen België met een basisplaats centraal achterin.

Zes eredivisie-spelers

"Hij heeft niet een geweldig EK achter de rug en hij heeft niet een geweldig seizoen achter de rug", verklaarde Van Gaal zijn keuze voor Krul voor de camera van SBS6. Het optreden van Stekelenburg tegen België (4-2) hielp de AS Roma-keeper ook niet. Hij was mede verantwoordelijk voor de 3-2 van België.

Opvallend is verder dat er zes eredivisie-spelers starten en dat er slechts vijf spelers zijn overgebleven van de basisopstelling tijdens het EK.

Opstelling: Tim Krul, Daryl Janmaat, Johnny Heitinga, Bruno Martins Indi, Jetro Willems; Kevin Strootman, Jordy Clasie, Wesley Sneijder; Luciano Narsingh, Robin van Persie, Arjen Robben

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl