NOS NieuwsAangepast

Toch vervolging pesterijen Utrecht

Het Openbaar Ministerie moet in twee aangiftes van het weggepeste Marokkaanse gezin uit het Utrechtse Terwijde overgaan tot vervolging. Volgens het gerechtshof in Arnhem is er in die zaken ten onrechte geseponeerd.

Het Marokkaans-Nederlandse gezin deed in 2010 en 2011 elf keer aangifte van pesterijen in de Utrechtse wijk. Slechts één keer leidde die aangifte tot een vervolging en een veroordeling. Het gezin stapte hierop naar de rechter, omdat het wilde dat in de andere aangiftes ook tot vervolging over zou worden gegaan.

Homostel

De rechter geeft het gezin nu gedeeltelijk gelijk. Het OM moet tot vervolging overgaan inzake een woninginbraak en onderzoek en vervolging instellen naar brandstichting in een auto van het gezin.

Volgens het gerechtshof heeft de politie uitgebreid onderzoek gedaan naar de pesterijen, maar heeft dat te weinig resultaat opgeleverd om de daders te achterhalen. Het hof betreurt dat. Het gerechtshof laat zich niet uit over de rol die burgemeester Aleid Wolfsen in de kwestie heeft gespeeld.

De familie laat weten opgelucht te zijn dat er toch wordt vervolgd. "Na alle moeite hebben we nu toch gelijk gekregen", zegt de vader van het gezin. "Door de softe aanpak van de politie zijn we in deze situatie terecht gekomen."

In de Utrechtse wijk Terwijde in Leidsche Rijn is vaker overlast van jongeren die buurtbewoners lastigvallen. Zo werd er ook al een homostel uit de wijk weggepest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl