NOS NieuwsAangepast

Parfum leidt naar Mongoolse bende

De politie is een bende Mongoolse cosmeticadieven op het spoor gekomen. De zaak kwam aan het licht toen in augustus een man en een vrouw uit Mongolië werden gearresteerd op verdenking van winkeldiefstal. In de auto van het stel lag een groot aantal parfums.

Eerder dit jaar werden er in een auto in Bolsward grote hoeveelheden parfums en cosmetica gevonden. Een man en twee vrouwen van Mongoolse afkomst werden gearresteerd.

In het onderzoek naar de diefstallen is ook een man van 44 uit Utrecht aangehouden op verdenking van heling.

150.000 euro

In het huis van de man lagen dure parfums, make-up en crèmes met een totale waarde van meer dan 150.000 euro, zegt de politie. De cosmetica was gekocht van een bende winkeldieven afkomstig uit Mongolië.

Volgens de politie zijn de dieven onderdeel van een groep mensen uit Mongolië die politiek asiel hebben aangevraagd in Frankrijk. Van daaruit plegen ze winkeldiefstallen in verschillende West-Europese landen.

De heler uit Utrecht heeft deels bekend, hij verkocht de parfums naar eigen zeggen op een grote markt in Beverwijk. De politie is nog bezig met onderzoek naar de zaak en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl