NOS NieuwsAangepast

Veel meer ontslagen bij Vestia

Woningcorporatie Vestia gaat veel meer banen schrappen dan eerder was voorgenomen. De noodlijdende corporatie gaat geen 100 maar 259 banen schrappen. Dat staat in een memo die vandaag aan alle medewerkers is gestuurd.

Het aantal banen wordt gereduceerd door het beëindigen van tijdelijke contracten, natuurlijk verloop en gedwongen ontslagen, zo werd in mei al bekend. Het bedrijf heeft momenteel 1155 medewerkers in dienst.

Bakens verzetten

Vestia ging vorig najaar bijna failliet door speculatie met financiële producten. Om financieel weer gezond te worden, "moet Vestia de bakens noodgedwongen verzetten", zo valt te lezen in de 'houtskoolschets'.

De organisatie van het bedrijf gaat volledig op de schop. Zo gaat de corporatie niet langer woningen ontwikkelen, maar vooral beheren, komt er een tweekoppig bestuur en wordt het aantal vestigingen teruggebracht. De communicatie met huurder zal niet meer alleen verlopen via servicepunten, maar steeds meer via internet en nieuwe media, aldus de memo.

Verhogen van de huren

Uitgangspunten van de nieuwe organisatie zijn 'kostenbewustzijn, financiële degelijkheid, risicomanagement, en het vergroten van de grip van het bestuur op de organisatie'.

Andere maatregelen die Vestia neemt om de schuld van ruim twee miljard euro in te lossen is de verkoop van 15.000 woningen de komende tien jaar, het stopzetten van alle niet-juridisch afdwingbare bouwprojecten en het verhogen van de huren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl