NOS NieuwsAangepast

Ontuchtzaak Westkapelle groter

Tegen de 60-jarige Joost W. uit Westkapelle is twee jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Hij wordt verdacht van ontucht met minderjarigen, drie slachtoffers hebben aangifte tegen hem gedaan.

Volgens het openbaar ministerie zijn er meer dan 250 slachtoffers, maar daarvoor is onvoldoende bewijs. Joost W. zei eerder zelf dat hij in de afgelopen 30 jaar zo'n honderd jongens seksueel heeft misbruikt. Hij zei tijdens de zitting dat hij nooit dwang of drang heeft uitgeoefend op zijn slachtoffers. Hij gaf vandaag alles toe en wil ook dwangverpleging.

Een jaar geleden werd de Westkapellenaar opgepakt omdat hij seksuele handelingen zou hebben verricht met jongens tussen 14 en 17 jaar. De verdachte zegt dat hij nooit iets heeft gedaan wat de jongens niet wilden. Hij gaf ze een zakcentje, sigaretten of een telefoonkaart. In Westkapelle is al jaren bekend dat de man met jongens rommelde.

Gesloten gemeenschap

De zaak tegen Joost W. kwam eind februari 2012 aan het rollen. Begin maart werd een informatiebijeenkomst over de zedenzaak gehouden voor inwoners van Westkapelle. Op die bijeenkomst kwamen nog geen dertig mensen af, van de in totaal 2693 inwoners. Volgens de politie in Zeeland kwam dat doordat Westkapelle een gesloten gemeenschap is: "Degene die zijn buurman iets ziet doen en dat meldt, wordt door de gemeenschap met de nek aangekeken".

Joost W. is eerder, in de jaren 90, al eens veroordeeld voor een zedendelict.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl