NOS NieuwsAangepast

Corporatiedirecteuren boven norm

Ongeveer eenderde van de directeuren van woningcorporaties verdiende in 2011 meer dan de Balkenendenorm. Dat blijkt uit onderzoek van het Financieele Dagblad en de regionale krant De Stentor.

Van de 285 directeuren in het onderzoek kregen er 83 vorig jaar meer dan de toen geldende norm van 193.000 euro. Een kwart van hen leidt een relatief kleine corporatie met minder dan 10.000 woningen.

Dat geldt volgens het onderzoek onder anderen voor directeur/bestuurder Thom Aussems van de Stichting Trudo in Eindhoven (6218 woningen) die volgens het onderzoek bijna 370.000 euro verdiende.

Sinds de zomer van 2010 mogen corporatiedirecteuren niet meer verdienen dan de minister-president, de zogenoemde Balkenendenorm. Maar in de praktijk wordt die grens vooral gehanteerd bij nieuwe benoemingen. Zittende directeuren voelen er weinig voor om te worden gekort en verwijzen daarbij naar verworven arbeidsrechten.

Het onderzoek richtte zich op alle corporaties in Nederland, maar van 129 van hen is nog geen of onvoldoende informatie beschikbaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl