NOS NieuwsAangepast

Politici positief over webcam-debat

De acht overwegend jonge kandidaat-Kamerleden die eraan meededen, zijn enthousiast over het debat via de webcam van NOSop3. Agnes Mulder (CDA) noemde het zeker voor herhaling vatbaar.

Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren, die soms vaag in beeld was, sprak met lichte jaloezie over de webcamverbinding van D66: "Volgens mij had Stientje van Veldhoven de beste verbinding en de beste belichting."

Het debat was te volgen via YouTube, Google+ Hangouts en de site van NOSop3. De meeste politici waren goed te volgen, hoewel de internetverbinding van Farshad Bashir van de SP af en toe haperde.

'Leuker dan op tv'

Ook de reacties op Twitter waren over het algemeen positief. "Ik zit het #nosop3 debat te kijken. Vind het stiekem leuker en persoonlijker dan zo'n grote zaal op tv." En: "Wat een ontzettend vreemde, maar supertoffe manier om een debat te voeren."

Oscar Schade schrijft op Twitter: "Eindelijk eens de focus op jongeren!" Tijdens het debat ging het onder meer over de langstudeerboete, starters die een hypotheek willen, het ontslagrecht en de wietpas.

'Ouwe lullen'

De politici hielden zich allemaal aan het partijprogramma. En dat vond een kijker jammer: "Jullie praten als ouwe lullen. Jullie jongeren moeten eigenlijk gewoon kwaad zijn op de generatie die 't nu voor het zeggen heeft." Maar daar waren de politici het niet mee eens.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl