NOS NieuwsAangepast

Alcoholvoorlichting aan 9-jarigen

Rotterdam begint een experiment met alcoholvoorlichting aan kinderen van 9 jaar. Het is volgens wethouder De Jonge belangrijk om vroeg met voorlichting te beginnen, omdat daarmee problemen op latere leeftijd voorkomen kunnen worden. De lokale fractie van D66 had gevraagd om eerdere voorlichting.

Uit onderzoek van het Trimbos-instituut blijkt dat ruim een derde van de 12-jarigen weleens alcohol heeft gedronken. In groep 7 en 8 van de basisschool, waar kinderen nog jonger zijn, heeft een vijfde al ervaring met alcohol. De gemeente Rotterdam vindt die cijfers verontrustend en wil daarom eerder beginnen met voorlichting.

Experiment

Het is volgens de gemeente belangrijk dat kinderen over de gevaren van alcohol hebben gehoord voordat ze hun eerste glas hebben gedronken.

De alcoholvoorlichting is bedoeld voor 9-jarige kinderen en hun ouders. Wethouder De Jonge bekijkt nu hoe het experiment kan worden ingevoerd.

Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) vindt voorlichting aan 9-jarigen wel heel erg vroeg. Wel zegt het instituut dat het goed is om in elk geval ouders voorlichting te geven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl