NOS NieuwsAangepast

BMW: Mini's Born eerder gemaakt

De productie van Mini's bij NedCar in Born kan een half jaar eerder beginnen dan gepland. Dat heeft Mini-eigenaar BMW laten weten tijdens een overleg in Eindhoven met demissionair minister Verhagen.

NedCar is nu nog eigendom van Mitsubishi. Het Eindhovense bedrijf VDL wil de fabriek overnemen om er vervolgens in opdracht van BMW Mini's te maken. Eerder was gezegd dat er pas vanaf 2015 Mini's zouden worden geproduceerd in Born.

In Eindhoven spraken een bestuurslid van de Duitse autofabrikant en de directeur van BMW Nederland onder anderen met Verhagen over de voortgang van de contractbesprekingen met VDL en NedCar. Die onderhandelingen bevinden zich in de laatste fase. Met de wijsheid van nu is het volgens BMW duidelijk dat de productie van Mini's in de tweede helft van 2014 kan beginnen.

Bijscholing

BMW noemt opzettelijk geen precieze datum. Er staan nog geen handtekeningen onder de contracten en de fabriek in Born moet nog worden omgebouwd voor de productie van Mini's. Ook moeten werknemers van NedCar straks nog in fabrieken van BMW worden bijgeschoold.

Over het aantal Mini's dat in Born geproduceerd gaat worden, doet de Duitse autofabrikant geen uitspraak. Dat is onderwerp van de gesprekken die nu gaande zijn en zal pas later bekend worden gemaakt, zegt BMW.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl