NOS NieuwsAangepast

Meer vluchtelingen Syrië dan ooit

In augustus zijn meer dan honderdduizend mensen uit Syrië gevlucht. Dat is het veruit het hoogste aantal in een maand sinds het begin van het conflict, meldt de Vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Het totaal aantal Syrische vluchtelingen nadert nu het kwart miljoen.

Volgens activisten was het dodental in augustus met vijfduizend drie keer zo hoog als het gemiddelde. In de laatste week van augustus alleen al waren er volgens een bericht van de VN 1600 doden.

In de Duitse hoofdstad Berlijn komen vertegenwoordigers van de Syrische oppositie vandaag bijeen. Minister Westerwelle riep de verschillende groeperingen voor het begin van de conferentie op tot eenheid te komen.

Voorlopige regering

Ook vroeg hij de internationale gemeenschap om Syrië economisch te steunen na de val van het bewind-Assad.

Westerwelle zei dat de oppositie de onderlinge verschillen opzij moet zetten om de bevolking te tonen dat er een alternatief is voor het huidige regime. Hij vroeg de oppositie voorbereidingen te treffen voor de vorming van een voorlopige regering. Westerwelle ging niet zo ver als de Franse president Hollande, die vindt dat er nu al zo'n regering gevormd kan worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl