NOS VoetbalAangepast

Luuk de Jong vervangt Dost

Bondscoach Louis van Gaal heeft Luuk de Jong van Borussia Mönchengladbach toegevoegd aan de selectie van Oranje voor de komende WK-kwalificatieduels met Turkije en Hongarije.

Zevenvoudig international De Jong, die voor Jong Oranje geselecteerd was, is de vervanger van Bas Dost.

De spits van Wolfsburg kampt met een enkelblessure en heeft het trainingskamp van het Nederlands elftal inmiddels verlaten.

De Jong trainde maandagmiddag nog niet mee in Noordwijk. Arjen Robben was evenmin van de partij; de Bayern-aanvaller is nog herstellende van een griepje. "Ik heb gelukkig geen koorts meer'', sprak Robben. "Ik moet nu op krachten komen en dan kan ik vrijdag tegen Turkije spelen."

Feyenoorder Jordy Clasie had vrijaf gekregen van bondscoach Van Gaal. De debutant mocht naar het voetbalgala van De Telegraaf om zijn zilveren schoen in ontvangst te nemen.

Van Persie 'gewoon beschikbaar"

Van de spelers die wél op het trainingsveld verschenen, sjokte Robin van Persie als laatste naar de kant voor een verplicht gesprekje met de pers. "Ik ben gewoon beschikbaar", sprak hij over de naderende wedstrijden van Oranje. "Ik vind het nog steeds een eer om hier te zijn. Dat zal echt niet veranderen. Ook niet als ik de komende duels niet zal spelen."

Van Persie praat dus weer met Nederlandse journalisten, anders dan tijdens het EK het geval was. Maar veel levert het niet op. "Dat zou kunnen", antwoordde hij maandag opvallend vaak. Of: "Dat moet je aan de trainer vragen."

Nederland speelt vrijdag in Amsterdam tegen Turkije en dinsdag in Boedapest tegen Hongarije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl