NOS NieuwsAangepast

Twee topmannen weg bij PostNL

Twee leden van de Raad van Bestuur van PostNL vertrekken bij het bedrijf. In een verklaring zegt PostNL dat Ger Jacobs en Pieter Kunz in goed overleg weggaan vanwege veranderingen in de bestuursstructuur van het bedrijf.

Maar NRC Handelsblad schrijft vandaag dat het vertrek van de twee te maken heeft met een crisis binnen de top van het bedrijf. Pieter Kunz was als operationeel directeur verantwoordelijk voor de mislukte reorganisatie bij PostNL en zou gedwongen zijn om op te stappen. Commercieel directeur Ger Jacobs heeft daarop ook zijn functie neergelegd, schrijft de krant.

PostNL ontkent dat dit de reden zou zijn. "Wij distantiëren ons van de berichtgeving in NRC. Het vertrek van de twee is in goed overleg gegaan", zegt een woordvoerder.

Spraakgestuurde sorteermachine

In juli besloot PostNL de reorganisatie van het postbedrijf tot volgend jaar stil te leggen.

Het bedrijf wilde binnen anderhalf jaar de 163 postsorteerkantoren vervangen door negen centrale locaties. In Brabant en Utrecht werd daarmee in april begonnen. Maar door de nieuwe spraakgestuurde sorteermachine die niet goed functioneerde, ontstonden problemen met bezorgen. Veel post kwam te laat, of zelfs helemaal niet, aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl