Barça wint nipt, Real soeverein

Barcelona heeft in eigen huis gewonnen van Valencia: 1-0. Adriano was met een hard schot in de eerste helft de matchwinner.

Alexandre Song maakte bij de Catalanen zijn debuut. Andrés Iniesta, afgelopen week uitgeroepen tot Europees voetballer van het jaar, begon op de bank bij Barcelona.

Hij verving na 64 minuten zijn landgenoot Cesc Fábregas. Door de zege behoudt de ploeg van Tito Vilanova, die vanwege een schorsing niet op de bank zat, een voorsprong van vijf punten op aartsrivaal Real Madrid, dat ook won.

Ronaldo weer beslissend

Cristiano Ronaldo bewees opnieuw zijn waarde voor Real. De Portugees scoorde tweemaal in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Granada. De topschutter opende na 26 minuten de score. In de tweede helft was Ronaldo opnieuw trefzeker. De Argentijn Gonzalo Higuain tekende voor de 3-0.

Ronaldo's tweede treffer was alweer zijn 150ste in dienst van Real Madrid in alle competities. Hij had daar 149 wedstrijden voor nodig.

De onlangs van Tottenham Hotspur overgekomen spelmaker Luka Modric had een basisplaats bij de Madrilenen. Dat ging ten koste van de Duitser Mesut Özil, die de Kroaat na een klein uur verving.