NOS SportAangepast

Oranje-heren naar World League

De Nederlandse volleyballers hebben zich geplaatst voor de World League van volgend jaar.

In Rotterdam werd in de laatste kwalificatieronde ook de tweede wedstrijd tegen Portugal nipt gewonnen: 3-2 (20-25, 25-23, 17-25, 25-21, 15-13).

Net als zaterdag bleken de nummers 38 (Portugal) en 41 (Oranje) van de wereld aan elkaar gewaagd. Het jonge Nederland was opnieuw wisselvallig, maar op de moeilijke momenten sleepten Nimir Abdelaziz, Jeroen Rauwerdink, Jelle Maan en Tony Krolis de ploeg er doorheen.

Omdat de eerste en derde set met ruim verschil werden verloren, moest Oranje de laatste twee sets winnen. De ploeg toonde karakter en slaagde met glans.

Coach Benne prijst teamprestatie

"We wisten dat het heel close zou worden", zei bondscoach Edwin Benne. "En na de verloren derde set wisten we dat we twee sets moesten winnen. Maar dat is ook het beste spelen."

Over de wisselvalligheid van zijn jonge ploeg: "Op dit niveau hebben we nog niet gespeeld dit jaar. Maar we blijven koel en wachten op de kansen. Dat typeert dit team inmiddels ook. En als je niet de spelers hebt die het verschil kunnen maken, dan moet je het als team doen."

Portugal verloor in de World League van dit jaar al zijn duels. Heeft Oranje wel iets te zoeken in de World League? Benne: "Nu nog even niks. Maar het zal ons helpen ons verder te ontwikkelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl