NOS NieuwsAangepast

'Imam verbrandde koran zelf'

In Pakistan is de imam opgepakt, die een christelijk meisje beschuldigd had van godslastering. De geestelijke zou verbrande pagina's van een koran in haar tas hebben gedaan en haar vervolgens hebben aangegeven bij de politie.

Het 14-jarige Pakistaanse meisje, dat waarschijnlijk verstandelijk beperkt is, werd twee weken geleden opgepakt wegens blasfemie. In Pakistan staan zware straffen op het verbranden van de koran. Voor blasfemie kan levenslang en de doodstraf worden opgelegd.

Handicap

De zaak leidde tot veel ophef. Zo'n 500 woedende moslims verzamelden zich bij het huis van het meisje in de stad Islamabad. Ze eisten dat ze gearresteerd werd. Veel christelijke buurtgenoten sloegenop de vlucht uit angst voor represailles. President Zardari stelde een onderzoek in.

Lang was onduidelijk of het meisje zelf de koranpagina's had verbrand. Ook waren er vragen over de geestelijke gesteldheid van het kind. Volgens medische onderzoeken is ze 14 jaar, maar ze zou de mentale vermogens van een veel jonger kind hebben.

Door haar handicap kan ze volgens het Pakistaanse recht in aanmerking komen voor een strafvermindering. Het is onduidelijk of de zaak tegen het meisje is geseponeerd, nu de imam is aangehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl