Dolfijnen stranden op kust Florida

In Florida zijn reddingswerkers er, ondanks de hulp van honderden vrijwilligers, niet in geslaagd een groep grienden terug de zee in te drijven. Slechts vijf van de 22 dolfijnen zijn nog in leven.

De vijf zijn overgebracht naar een aquarium om aan te sterken. De andere dieren zijn overleden of kregen een spuitje om ze uit hun lijden te verlossen.

Uitdroging

De grienden spoelden zaterdagochtend aan op het strand in het zuiden van Florida. Honderden buurtbewoners schoten de reddingswerkers te hulp. Ze hielden de dieren rechtop, zodat ze beter konden ademen en bleven water over de dolfijnen gieten om ze nat te houden.

Medewerkers van het Rode Kruis zorgden ervoor dat de vrijwilligers niet uitgedroogd raakten in de hete zon.

Sociaal

De reddingsoperatie duurde de hele dag, maar bleek uiteindelijk grotendeels vergeefse moeite. Waarom de dolfijnen naar de kust kwamen, is onduidelijk.

Mogelijk was een van de dieren ziek en dreef die af naar de kust. Grienden zijn erg sociale dieren en zullen een zieke soortgenoot nooit in de steek laten. "Als je de dolfijnen terug in het water duwt, komen ze gewoon terug", zegt grienden-deskundige Blair Mase.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl