Werder en Schalke boeken zege

In de Bundesliga heeft Schalke zijn eerste zege van het seizoen geboekt.

De ploeg uit Gelsenkirchen won in de tweede speelronde met 3-1 van FC Augsburg.

Ibrahim Afellay maakte zijn debuut voor de Duitsers, hij kwam in de 83ste minuut in het veld. Klaas-Jan Huntelaar had de thuisploeg tien minuten eerder naar 3-0 gekopt. Torsten Oehrl deed kort daarna nog wat terug.

Werder wint, Dortmund niet

Titelverdediger Borussia Dortmund bleef bij 1. FC Nürnberg steken op 1-1. Tomás Pekhart (1-0) en Jakub Blaszczykowski scoorden.

Werder Bremen boekte een vrij eenvoudige 2-0 zege op Hamburger SV, dat Rafael van der Vaart nog niet in de selectie had opgenomen.

Na een overtreding van HSV-verdediger Jeffrey Bruma op Eljero Elia, die in de zomer overkwam van Juventus, mocht Aaron Hunt kort voor rust voor Werder aanleggen vanaf elf meter. Hij miste, maar mocht het kort na rust weer proberen en die buitenkans benutte hij wel. Nils Petersen maakte na slecht uitverdedigen van Hamburger SV 2-0.