NOS NieuwsAangepast

Roemer: gevaarlijk spel Wientjes

SP-leider Roemer vindt dat VNO-NCW-voorman Wientjes gevaarlijk spel speelt met zijn opmerking dat de SP het poldermodel bijna kapot heeft gemaakt.

Volgens Roemer speelt de leider van de werkgeversorganisatie de loopjongen van de grote banken en multinationals. Die zouden van VNO-NCW een "frontorganisatie voor rijk en rechts Nederland" maken.

'Terechte zorgen'

De SP-leider zegt verder dat rechts en rijk Nederland bang is dat de SP de verkiezingen wint. "Dat laat zien dat wij op de goede weg zijn", aldus Roemer.

Hij voegt eraan toe dat Wientjes bang is dat de SP de financiële markten aan banden legt, bonussen in de ban doet en de rechten van werknemers niet meer laat afbreken. En dat zijn volgens Roemer terechte zorgen.

'Eigen koers'

Minister Kamp zegt in een reactie op de opmerkingen van Wientjes dat het poldermodel nog bestaat en dat Nederland er veel aan te danken heeft.

Over de uitspraak van de werkgeversvoorman dat de SP verantwoordelijk is voor het uiteenvallen van de FNV zegt Kamp dat de FNV dat niet verdient en dat de vakcentrale sterk genoeg is om de eigen koers te bepalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl