NOS VoetbalAangepast

Van Gaal laat grote namen thuis

Louis van Gaal heeft Rafael van der Vaart, Nigel de Jong, Ibrahim Afellay en Gregory van der Wiel niet opgenomen in de Oranje-selectie voor de WK-duels met Turkije en Hongarije.

"Ze hebben weinig gespeeld en zijn volop bezig met nieuwe clubs", aldus de bondscoach.

"De deur staat in de toekomst altijd open. Maar ze moeten er wel zelf door heen lopen. In mijn ogen moet je fit zijn om top te presteren. Deze jongens hebben te weinig gespeeld."

"Daarbij hebben ze vanwege hun overstap naar een nieuwe club van alles aan het hoofd. Ik heb spelers nodig die zich volledig op Turkije en Hongarije richten. Dat zijn namelijk heel moeilijke wedstrijden."

Clasie en Fer debuteren

Jordy Clasie en Daryl Janmaat debuteren bij Oranje. Leroy Fer van FC Twente behoort ook tot het keurkorps van Van Gaal, die Douglas en Adam Maher niet heeft geselecteerd.

Het duel met Turkije heeft op 7 september plaats in Amsterdam en de uitwedstrijd tegen Hongarije is op 11 september in Boedapest.

Selectie

Doel: Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (Swansea City) en Tim Krul (Newcastle United)

Verdediging: John Heitinga (Everton), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Nick Viergever (AZ), Ron Vlaar (Aston Villa) en Jetro Willems (PSV)

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Urby Emanuelson (AC Milan), Leroy Fer (FC Twente), Wesley Sneijder (Internazionale) en Kevin Strootman (PSV)

Aanval: Bas Dost (VfL Wolfsburg), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuijt (Fenerbahce), Jeremain Lens (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl