NOS NieuwsAangepast

Proef PostNL met beveiligde mail

PostNL is een proef begonnen met beveiligde e-mails. Volgens het postbedrijf is er behoefte aan zo'n service in Nederland, een moderne variant van de aangetekende post.

Zorginstanties en bedrijven die via de mail zeer vertrouwelijke informatie willen versturen, kunnen gebruikmaken van de nieuwe dienst. PostNL zorgt dat de gegevens zo beveiligd zijn, dat alleen de ontvanger de mail kan openen. Het kan bijvoorbeeld gaan om strikt vertrouwelijke medische gegevens of belangrijke bedrijfsinformatie.

Zo werkt het

Een klant meldt zich bij PostNL met het verzoek om beveiligingscodes aan een e-mail te koppelen. Het bedrijf zorgt dat het bericht wordt versleuteld en stuurt daarna een bericht naar de ontvanger met de mededeling dat er een vertrouwelijke e-mail aankomt. Pas na een bevestiging geeft PostNL door dat de mail verstuurd kan worden. Het mailtje wordt gevolgd totdat de ontvanger heeft bevestigd dat alles binnen is.

Tijdens de proef van drie maanden kunnen bestanden tot 10 mb worden verstuurd, dat kost 60 eurocent. PostNL bekijkt of ook grotere bestanden tot 100 gb in de toekomst verstuurd kunnen worden.

In de VS en Groot-Brittannië is het versturen van beveiligde e-mails al een succes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl