NOS NieuwsAangepast

Kinderen R'dam krijgen 36 uur les

Scholieren van de Agnesschool in de Rotterdamse achterstandswijk Feijenoord gaan vanaf vandaag 36 uur per week naar school, in plaats van de gebruikelijke 26 uur. De verruiming van het aantal uren op de basisschool moet leiden tot betere cijfers en een daling van het aantal leerlingen dat vroegtijdig van school gaat.

Tijdens de extra lesuren krijgen leerlingen onder andere taal, rekenen, studievaardigheden, filosofie, huiswerkbegeleiding en extra gymles. Ook wordt aandacht besteed aan beroepsoriëntatie. De kinderen bezoeken bedrijven en scholen.

Onderdeel van het project is de inzet van een wijkteam. Dat team bezoekt de ouders en de kinderen van de Agnesschool thuis en helpt gezinnen als dat nodig is. Zo kunnen leerkrachten zich concentreren op het geven van onderwijs.

New York

De kinderen van groep 7 en 8 zijn de eersten die 36 uur les krijgen per week. De andere klassen volgen later. De gemeente wil dat uiteindelijk 34 basisscholen een lesweek krijgen van 36 uur.

Het project dat nu in Rotterdam van start gaat, heet Children's Zone en is overgewaaid uit New York. Daar bleken scholen in achterstandswijken goed te presteren als ze ambitieuze doelen stelden voor leerlingen en hun ouders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl