NOS NieuwsAangepast

Thieme: megastallen breekpunt

De Partij voor de Dieren zal een nieuw kabinet alleen steunen als er een begin gemaakt wordt met een verbod op megastallen. Partijleider Marianne Thieme noemde op Politiek24 de megastallen een breekpunt.

Thieme zei dat regeren niet haar eerste doel is, maar dat ze het zeker niet uitsluit. Ook ziet ze wel iets in een rol als gedoogpartij, zoals de SGP bij het kabinet Rutte.

Thieme vindt vooral dat GroenLinks, de partij die qua programma het dichtst bij de Partij voor de Dieren staat, meer zou moeten vasthouden aan de partij-idealen. De partij heeft zich volgens haar in het verleden te veel laten verleiden om natuuronvriendelijke maatregelen mede te ondertekenen.

Moeite met CDA

Thieme heeft het minst vertrouwen in het CDA. "Elke zetel die het CDA niet krijgt, is een zegen voor Nederland." De fractievoorzitter heeft vooral moeite met het landbouwbeleid van het CDA.

Verder zei Thieme dat veel partijen goochelen met cijfers. Ze beschuldigde VVD-leider Rutte ervan dat hij liegt over de zorgkosten. "Hij beweert dat de eigen bijdrage niet verhoogd zal worden, terwijl dat wel het geval is", aldus Thieme. Ze doelt daarmee op het televisiedebat van RTL waar Rutte met SP-leider Roemer debatteerde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl