NOS NieuwsAangepast

Joost Oranje wordt chef Nieuwsuur

Joost Oranje wordt de nieuwe hoofdredacteur van Nieuwsuur, het dagelijkse actualiteitenprogramma van de NOS en de NTR. Hij volgt Carel Kuyl op, die mediadirecteur bij de NTR is geworden. Op dit moment is Oranje nog plaatsvervangend hoofdredacteur van NRC Handelsblad. Hij begint op 1 november bij Nieuwsuur.

De 49-jarige Oranje werkte in de jaren 80 bij de radioprogramma's Hier en Nu (NCRV) en Nieuwsradio (Veronica). In 1990 stapte hij over naar televisie als verslaggever bij Veronica's Nieuwslijn en later 2Vandaag.

NRC

In 1994 begon hij als researcher bij NOVA, de voorloper van Nieuwsuur. Vier jaar later ging hij aan de slag bij NRC Handelsblad, waar hij vooral veel onderzoeksjournalistiek deed. Sinds 2010 is Oranje plaatsvervangend hoofdredacteur van de krant.

Oranje noemt het een logische stap in zijn journalistieke ontwikkeling. "Nieuwsuur en NRC staan dicht bij elkaar in hun ambitie: toegankelijke kwaliteitsjournalistiek op het hoogste niveau."

Ervaren

Carel Kuyl is ingenomen met zijn opvolger. "Met Joost halen we een zware en ervaren journalist binnen die zijn sporen heeft verdiend op het gebied van de onderzoeksjournalistiek. Dat is een van de terreinen waarop Nieuwsuur zich wil onderscheiden", zegt hij.

Hoofdredacteur Peter Vandermeersch van NRC Handelsblad zegt op de website van zijn krant dat hij met grote waardering afscheid van Oranje neemt. "Ik apprecieer bij hem zijn journalistieke sérieux en integriteit, heb bewondering voor zijn uitgebreide netwerk en zijn nieuwsgedrevenheid en deel met hem de grote liefde voor de krant die we dagelijks maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl