NOS NieuwsAangepast

Meer verre vakanties deze zomer

Vakantiegangers zijn deze zomer vaker naar verre vliegbestemmingen gegaan dan vorig jaar. Het aantal verre vliegvakanties nam zo'n 6 procent toe, blijkt uit cijfers van brancheorganisatie ANVR en GFK.

Het aantal geboekte vliegvakanties binnen Europa daalde met zo'n 1,5 procent. In totaal bleef het aantal boekingen bij ANVR-leden ongeveer gelijk ten opzichte van vorig jaar.

Arabische Lente

Na de onrust van de Arabische Lente vorig jaar wisten vakantiegangers dit jaar landen als Egypte (+6%), Tunesie (+104%) en Marokko (+8%) weer te vinden. Ook naar de Verenigde Staten (+17%) en Cuba (+8%) gingen meer mensen op vakantie.

De voormalige Nederlandse Antillen trokken 5 procent minder vakantievierders dan vorig jaar, maar de eilanden zijn wel nog steeds de populairste bestemming van Midden-Amerika.

Het aantal verre vakanties steeg dus, maar het is nog steeds maar een klein deel (20%) van alle geboekte vakanties. De overige 80 procent van de vakantiegangers bleef binnen Europa. Turkije(+2%) en Spanje(+1%) waren favoriet. Griekenland is nog altijd de derde vliegbestemming, ook al gingen er 12 procent minder vakantiegangers heen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl