NOS NieuwsAangepast

Steeds meer Syriërs naar Jordanië

De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR zegt dat er steeds meer Syriërs naar buurland Jordanië vluchten. Een vluchtelingenkamp in het noorden van Jordanië kreeg afgelopen week te maken met een verdubbeling van het aantal nieuwkomers.

Van 21 augustus tot en met 27 augustus kwamen er 10.200 Syrische vluchtelingen aan in het kamp in Zaatari, de meesten uit de regio Daraa, waar de opstand tegen het regime van president Assad begon.

In de week ervoor waren dat er nog 4500, zei UNHCR-woordvoerder Melissa Fleming op een persconferentie in Genève.

opening

Sinds het vluchtelingenkamp eind juli opende, zijn er 22.000 Syriërs naartoe gevlucht. In Jordanië verblijven zo'n 160.000 Syriërs die zijn gevlucht voor het geweld in het land.

Ook Turkije heeft te maken met steeds meer Syrische vluchtelingen. Fleming zei dat Turkije mogelijk 200.000 vluchtelingen moet opnemen als er geen einde komt aan het geweld.

Vluchtelingen die vrijdag in Jordanië aankwamen zeggen dat ze vanuit de lucht zijn aangevallen door het regeringsleger.

Opdracht

Sommigen verklaarden dat ze binnen Syrië al zes keer waren gevlucht naar een andere plek voordat ze de grens overstaken.

Er zijn kinderen die UNHCR-medewerkers hebben verteld dat ze door hun ouders vooruit zijn gestuurd met de opdracht om op hen te wachten in het vluchtelingenkamp.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl