NOS NieuwsAangepast

Isaac volgt spoor Katrina

In de komende uren kunnen inwoners van de Amerikaanse stad New Orleans te maken krijgen met veel regen en wind. Het zijn de eerste tekenen van de tropische storm Isaac. De voorspelling is dat Isaac vannacht aan land komt. Dat is precies zeven jaar na de verwoestende orkaan Katrina.

Isaac kan uitgroeien tot een categorie 1-orkaan. Dat is veel minder sterk dan Katrina (categorie 3). Wel verwachten weerkundigen dat Isaac hetzelfde pad kiest als Katrina en hebben de autoriteiten hun bezorgdheid geuit.

Baton Rouge

Inwoners van laaggelegen gebieden in de Amerikaanse staten Louisiana, Mississippi en Florida zijn opgeroepen te vertrekken naar hoger geleden plaatsen.

Automobilisten stonden bumper aan bumper op de snelweg naar de stad Baton Rouge. Veel mensen hebben hun huizen dichtgetimmerd met houten platen en hebben eten en drinken ingeslagen, voor het geval ze een tijdje hun huis niet kunnen verlaten.

De storm Isaac is de eerste echte test voor de beschermingswerken rond de stad New Orleans. De stormvloedkering is gemaakt door ingenieurs van het Amerikaanse leger en kostte ruim 14 miljard dollar.

Eerste keer

Ook het Nederlandse bedrijf Royal Haskoning hielp bij het ontwikkelen van de beschermingswerken. Het is voor het eerst dat de vloedkering dichtgaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl