NOS NieuwsAangepast

Achmea groeit in Griekenland

Verzekeraar Achmea groeit in het economisch geplaagde Griekenland met zijn internetbedrijf. Het aantal polissen van dochterbedrijf Anytime steeg in het afgelopen halfjaar met 50.000 tot 150.000.

"Traditioneel worden verzekeringen in Griekenland via tussenpersonen verkocht. Nu Griekenland economisch in zwaar weer zit, zijn mensen op zoek naar een goedkoper alternatief. Wij zijn de eerste die direct verzekeringen aanbieden via internet", aldus een woordvoerder.

Het internetbedrijf is onderdeel van de Griekse Achmeadochter Interamerican. De totale premie-inkomsten van dit bedrijf daalden wel licht, met 4 procent, naar ruim 200 miljoen euro. Reden is dat Achmea vooral winstgevende polissen wil afsluiten.

Kosten besparen

Het resultaat van de hele Achmea-groep, met meer dan 5,5 miljoen verzekerden de grootste in Nederland, steeg met ruim 10 procent naar 200 miljoen euro. Dat kwam mede door kostenbesparingen. Achmea moest wel bijna 90 miljoen euro reserveren voor de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen omdat er meer polishouders arbeidsongeschikt zijn geworden dan verwacht. Daarnaast maken ze langer gebruik van deze verzekeringen dan het bedrijf eerder had voorzien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl