Vitesse legt Janssen alsnog vast

Theo Janssen»
Theo Janssen NOS

De transfer van Theo Janssen van Ajax naar Vitesse is alsnog afgerond.

De overgang leek vrijdag al beklonken, maar zondag werd bekend dat de clubs toch niet tot een akkoord waren gekomen. Een dag later werden de clubs het echter toch eens over de transfersom.

Janssen, die eerder van 1998 tot en met 2008 actief was voor de Arnhemmers, tekent een contract voor drie jaar. Na afloop van het contract blijft hij als jeugdtrainer in dienst van Vitesse. "Ik voel me opgelucht, zo kun je het wel stellen, ja", reageerde Janssen op de website van Sport-Promotion.

Lang proces

"Dit heeft echt allemaal veel te lang geduurd. Dat lag niet aan mij of aan onze eisen. Van mijn kant is er alleen maar duidelijkheid geweest: ik wilde graag naar Vitesse en heb van begin af aan gezegd dat ik daar ook zelf in wilde investeren."

"Gevoel is voor mij belangrijker dan euro's. Dus heb ik meteen laten weten dat ik me zonder probleem zou aanpassen aan de salarisstructuur bij Vitesse. Nee, het probleem lag in dit geval echt tussen de clubs."

"Vitesse heeft echt veel talent in de selectie, alleen ontbreekt het nog wat aan routine. Dat lijkt mij wel iets om toe te voegen. Wie weet wat dat nog allemaal kan opleveren de komende seizoenen."

De Boer eerlijk, Janssen eerlijk

"Ik zal altijd met veel plezier terugkijken op mijn jaar bij Ajax", aldus Janssen. "We hebben toch de titel gepakt vorig seizoen, dat was een kick om mee te maken. De reden dat ik weg wilde heeft ook niets te maken met de club op zich. Maar alles met het perspectief dat ik geboden kreeg op het veld."

"Frank de Boer is eerlijk tegen me geweest door vooraf te melden dat ik dit seizoen niet alle wedstrijden zou gaan spelen. Ik ben op mijn beurt eerlijk geweest door open uit te spreken dat ik onder die omstandigheden liever naar een andere club uit wilde kijken."

Deel deze pagina

Video Presentatie

Janssen komt thuis bij Vitesse

Theo Janssen is weer thuis. Na drie seizoenen FC Twente en één seizoen Ajax heeft de Arnhemmer het geel-zwart van Vitesse weer om... zijn schouders. Helemaal soepel verliep de overgang niet, maar uiteindelijk kon hij dinsdag officieel gepresenteerd worden.

Audio

  • Presentatie Janssen op bouwplaats Het heeft lang geduurd maar eindelijk was het zover: Theo Janssen keerde terug bij Vitesse. Na lang onderhandelen kwam de... ambitieuze club tot een akkoord met Ajax en werd de verloren zoon weer in de armen gesloten. Floris van Hoorn was aanwezig bij de presentatie van de Arnhemse clubvoetballer.
  • "Transfer Janssen mondeling afgerond" Maandag kwam er eindelijk een einde aan de transfersoap rondom Theo Janssen. De middenvelder gaat van Ajax terug naar Vitesse.... Verslaggever Richard van der Made besprak de transfer in Langs de Lijn.

Video en Audio

  • » "Een echt salomonsoordeel" Audio NOS-correspondent Joost van Egmond reageert op de straf die Servië en Albanië hebben gekregen na...24 okt 2014, 119 keer afgespeeld
  • » ATP Basel 2014: Dimitrov-Pospisil Video Beelden van de partij tussen Grigor Dimitrov en Vasek Pospisil in de tweede ronde van het...24 okt 2014, 1369 keer afgespeeld
  • » ATP Valencia 2014: Murray-Fognini Video Beelden van de partij tussen Andy Murray en Fabio Fognini in de tweede ronde van het ATP-toernooi...24 okt 2014, 897 keer afgespeeld

Meer video en audio