NOS NieuwsAangepast

Eis levenslang voor dood Jennefer

Het Openbaar Ministerie heeft levenslange gevangenisstraf geëist voor het doden van de 10-jarige Jennefer uit Rotterdam en voor verkrachting en vrijheidsberoving.

Eerder vandaag bekende de verdachte, de 26-jarige Anthony K., dat hij het meisje om het leven had gebracht. Hij spreekt tegen dat hij haar seksueel heeft misbruikt.

Ruzie

Jennefer was op 9 oktober vorig jaar bij K. in huis. Ze zouden ruzie hebben gekregen omdat zij naar de bioscoop wilde en hij dat niet kon of wilde betalen. Daarop ging hij door het lint en wurgde haar, verklaarde hij.

Tijdens de rechtszaak werd bekend dat hij in een brief aan zijn opa en oma, die hij vanuit de gevangenis schreef, al had verteld over de ruzie en het feit dat hij zijn handen om haar nek had gelegd en dat ze daarna niet meer ademde.

K. wilde aanvankelijk niet praten, maar na doorvragen van de rechter heeft hij zijn bekentenis gedaan. Over het tijdstip van haar overlijden wilde hij geen uitspraak doen, maar uit de brief aan zijn grootouders valt op te maken dat Jennefer al dood moet zijn geweest toen haar moeder de politie belde over haar vermissing.

'Gekilld'

Anthony K. is de ex-vriend van Jennefers zus. Een van hun kinderen zou tegen haar moeder hebben gezegd dat "papa Jennefer heeft gekilld". Daarna is er een inval in zijn huis gedaan.

De politie vond het lichaam van het meisje op 10 oktober na een grote zoekactie in de kelder van zijn huis. Het was verpakt in vuilniszakken.

De rechtbank in Rotterdam doet op 10 september uitspraak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl