NOS NieuwsAangepast

Geweld in Syrië escaleert

Het geweld in Syrië neemt nog steeds toe. Sommige westerse journalisten spreken van de meest gewelddadige dagen sinds het uitbreken van de Syrische burgeroorlog.

In een voorstad van de Syrische hoofdstad Damascus, Daraya, zijn honderden lijken gevonden. Volgens tegenstanders van president Assad zijn het meest jonge mannen en enkele vrouwen die van dichtbij waren doodgeschoten. De lichamen lagen in huizen en kelders.

Daraya werd vrijdag heroverd door het Syrische leger, nadat het een tijd een bolwerk was geweest van oppositietroepen. Die zeggen dat de troepen van president Assad in Daraya hebben huisgehouden en systematisch moordend door de wijk zijn gegaan.

Vicepresident niet overgelopen

De Syrische vicepresident Al-Sharaa is weer in het openbaar verschenen. Daarmee komt een einde aan wekenlange speculaties dat hij is overgelopen.

Al-Sharaa was voor het laatst in het openbaar gezien op 18 juli. Hij was toen aanwezig bij de begrafenis van een paar hoge Syrische functionarissen die bij een aanslag om het leven waren gekomen.

Toen Al-Sharaa daarna niet meer werd gezien, begonnen de geruchten te circuleren dat hij was overgelopen. Die geruchten werden sterker toen op 6 augustus de Syrische premier Hijab overliep naar de tegenstanders van president Assad.

Maar nu is Al-Sharaa in Damascus gezien door verscheidene westerse journalisten. De vicepresident bezocht de voorzitter van het parlement en de voorzitter van de Nationale Veiligheidsraad in de Syrische hoofdstad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl