Van Persie scoort bij zege United

Robin van Persie heeft zijn eerste treffer voor Manchester United gemaakt.

De aanvaller, die overkwam van Arsenal, liet in de 3-2 zege op Fulham de 1-1 aantekenen.

Fulham kwam al snel op 0-1 via Damien Duff, die scoorde uit een vrije trap van Bryan Ruiz. Van Persie bracht de fans op Old Trafford na tien minuten echter in vervoering door fraai de 1-1 binnen te schieten. United speelde daarna sterk en liep nog voor rust uit naar 3-1 via goals van Shinji Kagawa en Rafael.

In de tweede helft was de thuisploeg minder op dreef en door geklungel van Nemanja Vidic en keeper Lucas De Gea werd het na een uur 3-2. Maar meer zat er echter niet in voor de ploeg van trainer Martin Jol.

Chelsea boekt derde overwinning

Chelsea boekte al zijn derde zege van het seizoen. De Londenaren wonnen thuis met 2-0 van Newcastle United.

Vurnon Anita, die net als Tim Krul een basisplaats had bij de bezoekers, eiste al snel een negatieve hoofdrol voor zich op. Hij vloerde Fernando Torres in het strafschopgebied, waarna Eden Hazard de penalty benutte. Torres zorgde nog voor rust voor de 2-0.

Everton en Swansea City zijn ook nog zonder puntenverlies. Everton won met 3-1 bij Aston Villa. Johnny Heitinga (Everton) viel in, Ron Vlaar (Villa) stond in de basis en oud-Feyenoorder Karim El Ahmadi maakte de enige Villa-goal. Swansea (met Michel Vorm en Jonathan de Guzman in de basis en Kemy Agustien als invaller klopte West Ham United: 3-0.