NOS NieuwsAangepast

'Besluit over Griekenland in oktober'

De Franse president Hollande vindt dat Europa snel na de publicatie van het rapport van de trojka over Griekenland een besluit moet nemen over de toekomst van het land. Verwacht wordt dat het rapport in oktober verschijnt.

Hollande zei dat in Parijs na een gesprek met de Griekse premier Samaras. Hollande zei dat er niet veel tijd te verliezen is over Griekenland. De beslissing over de vraag of Griekenland in de eurozone blijft, valt vermoedelijk op de Europese top in oktober.

Eurozone

Samaras was gisteren op bezoek bij bondskanselier Merkel, en vanochtend was hij in Parijs. Zowel Merkel als Hollande is er voorstander van dat Griekenland in de eurozone blijft, maar beide leiders wachten het rapport van de deskundigen af van de Europese Unie, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Centrale Bank.

De Griekse premier vroeg ook vandaag weer om wat meer ruimte voor de Grieken om te voldoen aan de verplichting om te hervormen en te bezuinigen.

Hollande toonde vandaag begrip voor de offers die de Grieken moeten brengen om aan de verplichtingen te voldoen. Samaras heeft steeds verzekerd dat de Grieken hun verplichtingen nakomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl