NOS NieuwsAangepast

Politie NY verwondde omstanders

Bij de schietpartij van gisteren bij het Empire State Building in New York zijn omstanders gewond geraakt door politiekogels. Politie-chef Ray Kelly heeft vandaag laten weten dat alle negen gewonden door kogels van agenten en afgeketste kogels zijn getroffen.

De 58-jarige Jeffrey Johnson, een oud-werknemer van een bedrijf tegenover het Empire State Building, schoot gisteren tijdens de ochtendspits in New York zijn voormalige werkgever dood. Hij liep daarna door.

Toen Johnson werd aangehouden door de politie, richtte hij zijn wapen op de agenten. Die schoten hem vervolgens dood. Daarbij werden zestien kogels afgevuurd. Negen mensen raakten gewond.

Beperking wapenbezit

Uit onderzoek blijkt dat Johnson alleen op zijn voormalige baas heeft geschoten en niet op omstanders. Dat betekent dat alle gewonden zijn geraakt door verdwaalde of afgeketste politiekogels. Volgens de politie is geen van de gewonden in levensgevaar.

Burgemeester Bloomberg zei na de schietpartij dat New York "niet immuun is voor het nationale probleem van vuurwapengeweld". Hij heeft geregeld gepleit voor beperking van het wapenbezit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl