NOS NieuwsAangepast

Patiëntenraad: vertrek onvermijdelijk

De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) noemt het vertrek van de bestuursleden van het VUmc onvermijdelijk. "We weten dat medische fouten vaak voortkomen uit problemen in de communicatie. Deskundigen onderschrijven dat. Goede communicatie is essentieel voor de patiënten", zegt directeur Wilna Wind.

De NPCF drong eergisteren aan op vertrek van het voltallige bestuur, omdat dat te weinig zou hebben gedaan aan de problemen in het ziekenhuis. Wind zei toen dat patiënten niet langer aan het VU medisch centrum kunnen worden toevertrouwd.

Verbetermaatregelen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg zegt dat "kennis is genomen" van het vertrek van twee bestuursleden, maar gaat er inhoudelijk niet op in.

Het verscherpte toezicht op de afdeling longchirurgie blijft bestaan. "In het kader van het verscherpt toezicht dat de inspectie recent heeft ingesteld bij het VUmc zal de inspectie onveranderd toezien op het realiseren van de verbetermaatregelen die noodzakelijk zijn voor het waarborgen van de patiëntveiligheid in het VUmc", schrijft de inspectie in een verklaring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl