NOS NieuwsAangepast

Lijsttrekkers twisten over economie

In het NOS-lijsttrekkersdebat zijn de partijleiders vooral in discussie gegaan over de economie. PvdA-leider Samsom zei dat er te veel woorden worden vuil gemaakt aan het begrotingstekort. Ook hij wil dat terugdringen, maar volgens hem gaat het vooral om banen.

CDA-leider Buma benadrukte dat je nu eenmaal geen geld kunt uitgeven, dat er niet is. Zijn collega Slob sloot zich daarbij aan en D66-leider Pechtold zei dat het nu belangrijk is de ingezette hervormingen door te zetten. Hij verweet de PvdA dat die in het voorjaar niet heeft meegedaan aan het Vijfpartijenakkoord. "Verantwoordelijkheid nemen betekent meedoen, en dan heb je soms vuile handen," zei Pechtold.

Overkill

GroenLinks-lijsttrekker Sap herhaalde haar pleidooi voor bezuinigingen door de vervuiler meer te laten betalen. "Dat kan je voor een deel teruggeven door de belasting op arbeid goedkoper te maken," zei ze.

Aan het debat deden de lijsttrekkers van VVD, SP en PVV niet mee. VVD-leider Rutte wil zijn campagne pas beginnen op het VVD-verkiezingscongres van zaterdag. SP-voorman Roemer is bang voor een "overkill" aan debatten en PVV-lijsttrekker Wilders is op vakantie.

Het debat is hier terug te zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl