NOS NieuwsAangepast

Vakbond: Odfjell minacht personeel

Het lukt de vakbonden niet om met opslagbedrijf Odfjell in Rotterdam afspraken te maken over de toekomst van de werknemers. Volgens CNV Vakmensen is het bedrijf "absoluut niet bereid om iets te doen voor de medewerkers".

Bij Odfjell in Rotterdam werken bijna 350 mensen. Het werk werd eind juli stilgelegd omdat het er onveilig was. Het kan twee jaar duren voordat het werk volledig wordt hervat.

Volkomen onbespreekbaar

Het bedrijf beloofde eerder dat alle werknemers hun baan behouden, maar de vakbonden betwijfelen of dat lukt. Ze wilden vandaag afspraken maken voor het geval er toch personeel weg moet. "Een regeling op het niveau van wat hier in de havens normaal is, bleek weer volkomen onbespreekbaar", zegt vakbondsbestuurder Albert van Damme. "Odfjell minacht het eigen personeel."

Odfjell noemt de reactie van de bonden prematuur en vindt het op dit moment niet nodig om afspraken vast te leggen. Als het bedrijf dat later wel nodig vindt, krijgen de bonden een uitnodiging voor een gesprek.

CNV Vakmensen ziet weinig mogelijkheden voor acties. Van Damme: "Staken bij een onderneming die al stilligt, heeft nu eenmaal weinig zin."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl