NOS NieuwsAangepast

Rutte: vanaf 2014 lastenverlichting

VVD-leider Rutte heeft zich in de verkiezingsstrijd gemengd. In een interview met de Telegraaf zegt Rutte dat er in het verkiezingsprogramma van zijn partij vanaf 2014 ruimte is voor lastenverlichting.

De partij wil iedere werkende Nederlander een belastingverlaging geven van enkele honderden euro's. Verder zou spaargeld tot 35.000 euro belastingvrij moeten zijn. De VVD-leider benadrukt dat het Vijfpartijenakkoord waarvoor zijn partij heeft getekend na de val van het kabinet-Rutte, overeind blijft.

'Geen cadeautje'

In een reactie zegt de premier dat zijn partij het van groot belang vindt dat Nederlanders merken dat er meer ruimte is in de portemonnee. "Het is zeker geen cadeautje", voegt hij eraan toe. "We zullen helaas fors moeten ombuigen, want de financiën van onze overheid lopen uit de pas. Maar we doen het zo dat er ruimte overblijft om te investeren in veiligheid, onderwijs en meer wegen, maar ook ruim 5 miljard kunnen vrijspelen voor lastenverlichting."

Rutte wijst erop dat het Centraal Planbureau maandag de doorrekening van alle verkiezingsprogramma's naar buiten brengt. Daaruit zal volgens hem blijken dat de VVD-plannen betaalbaar zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl