NOS NieuwsAangepast

NOS Journaal begint half uur eerder

Vanaf maandag 27 augustus begint het NOS Journaal op werkdagen een half uur eerder. Vanaf dan is het eerste tv-bulletin op Nederland 1 van maandag tot en met vrijdag om 06.30 uur te zien.

De ochtenduitzendingen worden voortaan ook tot en met 09.00 uur elk half uur ververst. Nu is dat nog eens per uur. Daarnaast duren de uitzendingen op het hele uur negen minuten.

De rest van de werkdag komt er zoals altijd elk uur een nieuw NOS Journaal. In het weekend blijft de programmering ongewijzigd.

Ochtendritueel

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws over het vervroegen van het Journaal: "Je ziet dat mensen meer dan voorheen in de vroege ochtend behoefte hebben aan nieuws. Met eerst de opkomst van de televisie in de slaapkamer en nu de tablet en mobieltjes op het nachtkastje, hoort het consumeren van nieuws meer dan ooit bij de vaste ochtendrituelen. Mensen willen als ze wakker worden het laatste nieuws meekrijgen en hebben tegelijkertijd behoefte aan praktische informatie als een krantenoverzicht, de files en het weer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl