NOS NieuwsAangepast

Leden CDA, PvdA willen toenadering

Twintig leden van CDA en PvdA doen een oproep aan hun partijen om een goede onderlinge verhouding te bewaren tijdens en na de verkiezingen. Ze zijn verenigd in het Vredenburgberaad, een groep die sinds januari regelmatig samenkomt voor overleg en discussie. Op die manier willen ze leren van het verleden, toen de samenwerking tussen beide partijen niet altijd even soepel ging.

De leden willen dat de fracties elkaar tijdens de formatiebesprekingen op de hoogte houden van de posities die ze innemen. Ook vinden ze dat onderlinge wrijving steeds moet worden besproken om te zorgen dat het vertrouwen tussen CDA en PvdA groeit. De deelnemers aan het Vredenburgberaad zijn blij dat fractievoorzitters Van Haersma-Buma en Samsom deze zomer ook hebben laten weten voor toenadering te zijn.

Vredenburgberaad

De twintig leden zijn politici, bestuurders en actieve leden van de twee partijen. Ze namen het initiatief tot het Vredenburgberaad omdat ze zich afvroegen waarom de samenwerking tussen CDA en PvdA in de landelijke politiek zo stroef verloopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl