NOS NieuwsAangepast

Even twitterstilte politie Noordwijk

De politie in Noordwijk mocht afgelopen weekend niet twitteren over werk. Burgemeester Jan Pieter Lokker had een tijdelijk social-mediaverbod ingesteld vanwege berichten op Twitter en Facebook nadat uitgaanspubliek zich tegen de politie had gekeerd in de kustplaats.

In de nasleep van het incident ontstond "een soort loopgravenoorlog", zegt woordvoerder van de burgemeester. Zo twitterde Dick van Gooswilligen, directeur communicatie van politie Hollands-Midden: "Kijktip voor alle losers die zich gisteravond in #Noordwijk tegen hulpverleners keerden. Dit zullen we nooit pikken!".

Er stond een link bij naar de film Doodslag, waarin een ambulancebroeder een 'hufter' doodslaat. Noordwijkse politici en horeca-ondernemers bekritiseerden de politie voor het "agressieve" optreden.

Niet handig

"Het waren niet zulke handige tweets van de politie en andere partijen", zegt de woordvoerder. "Je bent 24/7 agent, en je moet niet met je tweets het gezag van de politie ondermijnen of ondergraven". De burgemeester vroeg daarom om radiostilte op de sociale media.

Volgens de woordvoerder is de politie dit weekend inderdaad terughoudend geweest met Twitter en Facebook. "We hopen dat de politie weer gaat twitteren zoals we gewend zijn, effectief en ondersteunend. En dat ze ervan geleerd hebben."

"We hebben in Noordwijk echt nog wel even te gaan voor de partijen weer 'on speaking terms' met elkaar zijn", zegt de woordvoerder. "Burgemeester Lokker is druk doende om de situatie weer normaal te krijgen en dat is best wel lastig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl