Zaak tegen minderjarige openbaar

De zaak tegen een 15-jarige jongen die terechtstaat voor de moord op een meisje van 15 uit Arnhem, wordt openbaar behandeld. Dat heeft de rechtbank in Arnhem besloten. Rechtszaken met minderjarige verdachten zijn zelden openbaar.

De kinderrechters besloten de zaak in het openbaar te behandelen, omdat zij het belangrijk vinden dat "de maatschappij de feiten in de zaak kent". Dat weegt zwaarder dan het persoonlijke belang van de verdachte.

De Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg en de advocaat van de jongen wilden dat de zaak achter gesloten deuren behandeld zou worden. Een psychiater en een psycholoog stelden in de rechtbank dat een openbare zitting niet schadelijk is voor de verdachte jongen.

Facebook-moord

De jongen uit Capelle aan den IJssel heeft eerder bekend dat hij in januari het meisje, Joyce 'Winsie' Hau, in Arnhem heeft doodgestoken en dat hij haar vader heeft verwond. De jongen was toen nog 14 jaar. Hij zou zich voor een klein bedrag hebben laten inhuren.

De behandeling van de zaak is vandaag. De zaak staat bekend als de Facebook-moord. De aanleiding van de steekpartij was een ruzie op het sociale netwerk. Daarbij zou het slachtoffer uit Arnhem iets lelijks hebben geschreven over haar vriendin. Die klaagde bij haar vriend en hij huurde daarop de jongen uit Capelle aan den IJssel in.

De zaken tegen de vriendin en haar vriend dienen morgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl