NOS NieuwsAangepast

Op meer plaatsen bosbrandgevaar

Op steeds meer plaatsen in Nederland is gevaar voor bosbranden. Sinds zaterdagavond geldt voor delen van Noord-Brabant al 'code rood' voor brandgevaar in natuurgebieden.

Door de droogte en het warme weer is de kans op natuurbranden er zeer groot, met name in het noorden van de provincie. Dat meldt de site natuurbrandgevaar.nl van de gezamenlijke veiligheidsregio's.

Inmiddels geldt voor Gelderland en voor een deel van Utrecht 'code oranje', de code voor groot gevaar. Dat betekent dat het daar erg droog is en dat in sommige regio's verkenningsvliegtuigen worden ingezet om de natuurgebieden te controleren op brandhaarden. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer met extra materieel en personeel uit.

Droger

In Noord-Limburg geldt de 'code geel', omdat daar verhoogd gevaar is. Voor Drenthe en Overijssel geldt de 'code lichtgroen'; de natuurgebieden zijn daar nog vochtig maar er is wel gevaar voor brand omdat de gebieden door de hitte droger worden.

In Noord-Brabant waren gisteren al een paar natuurbranden, onder meer bij Rosmalen, Vught en Waalre. De brandweer had ze snel onder controle.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl