NOS NieuwsAangepast

Geen hitterecord dit weekend

Dit weekend was het warmste tropische weekend sinds 1994. Dat betekent dat er geen record is gesneuveld. Na gisteren werd het ook vandaag weer warmer dan 30 graden in De Bilt.

Het heetst werd het in de Limburgse plaats Ell, tussen Weert en Thorn: 36.7 graden. De hitte heeft voor zover bekend nergens tot grote problemen geleid.

Afgeschrikt

Op de diverse muziekfestivals zijn maatregelen genomen om de bezoekers genoeg te drinken te geven. Zo kunnen de Lowlandgangers in Biddinghuizen op 100 verschillende punten water tappen.

De stranden zaten gisteren vol en ook vandaag was het druk aan de kust. Ondanks wat files op de lokale wegen, vielen de verkeersproblemen net als gisteren mee.

Volgens de ANWB lijkt het erop dat veel mensen zijn afgeschrikt door de drukte van gisteren en de hoge temperatuur.

Parkeergarage

De ANWB riep strandgangers vanmiddag op niet meer met de auto naar Scheveningen te komen. Na een brandje in de grootste parkeergarage daar onstond er een verkeerschaos doordat de hulpdiensten de toegangsweg tot het strand blokkeerden. De parkeergarage is afgesloten en ook de andere parkeergarages waren vol.

Behalve op het strand was het ook druk bij verschillende recreatieplassen, zoals de Maarsseveense plassen en het Henschotermeer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl