NOS NieuwsAangepast

Minder bekeuringen uitgeschreven

De politie heeft in de eerste helft van dit jaar veel minder boetes uitgedeeld dan in de eerste zes maanden van 2011. Er zijn vooral minder boetes voor snelheidsovertredingen uitgeschreven.

In totaal werden er tot en met juni 4,3 miljoen verkeersboetes uitgedeeld. Dat waren er een half miljoen minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De cijfers zijn afkomstig van het Centraal Justitieel Incassobureau, dat de boetes verstuurt en int.

Dat er minder bekeuringen zijn uitgedeeld heeft volgens deskundigen een aantal oorzaken. Een daarvan is het afschrikwekkende effect van hogere boetes.

Politie-acties

Verder hebben de politie-acties waarschijnlijk een rol gespeeld; tijdens de acties voor een betere cao werden er nauwelijks bekeuringen gegeven.

Sommige deskundigen zeggen dat de weggebruikers zich ook beter aan de regels houden, maar dat wordt door andere verkeersspecialisten als onzin afgedaan.

Het aantal boetes daalt overigens al een paar jaar. In 2007 werden er ruim 12,5 miljoen boetes uitgedeeld, vorig jaar waren dat er 10 miljoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl