NOS NieuwsAangepast

Kakkerlakkeninvasie in Etten-Leur

In een woonwijk in de Noord-Brabantse gemeente Etten-Leur zijn honderden kakkerlakken op de openbare weg aangetroffen. De Voedsel- en Warenautoriteit, die is ingeschakeld om de kakkerlakken te onderzoeken, denkt dat het boskakkerlakken zijn.

Een bewoner van de wijk Schoenmakershoek meldde gisteravond bij de politie dat er een groot aantal kakkerlakken op de weg liep. Toen het er honderden bleken te zijn in een klein gebied, werd een expert ingeschakeld.

De brandweer heeft de insecten vannacht met branders bestreden.

Achtergelaten

De politie weet niet hoe de kakkerlakken op de weg zijn terechtgekomen. Het vermoeden is dat iemand ze heeft achtergelaten in een nabijgelegen bosje.

De gemeente Etten-Leur schakelt een gespecialiseerd bedrijf in om de insecten te verdelgen. Ze zijn niet giftig, maar kunnen wel bacteriën of schimmels met zich meedragen. Als kakkerlakken in huis komen, kunnen ze indirect een risico vormen voor de volksgezondheid, zegt de politie.

Enkele direct omwonenden zijn vannacht door de politie en de brandweer geïnformeerd over de kakkerlakken. In de directe omgeving is inmiddels een brief verspreid met informatie over kakkerlakken en gezondheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl