Liverpool verliest, Arsenal gelijk

Liverpool en Arsenal zijn er niet in geslaagd hun eerste duel van het nieuwe seizoen in de Premier League te winnen.

De Reds leden bij West Bromwich Albion een 3-0 nederlaag en de Gunners bleven thuis tegen Sunderland op 0-0 steken.

West Brom kwam op slag van rust op 1-0 via Zoltan Gera, die de bal bij een afgeslagen corner fraai op de slof nam. Liverpool moest in de tweede helft al snel verder met tien man toen Daniel Agger een strafschop veroorzaakte en rood kreeg.

Shane Long miste de penalty, maar tien minuten later schoot Peter Odemwingie wel raak vanaf de stip. Romelu Lukaku kopte een kwartier voor tijd de 3-0 in. Aankoop Oussama Assaidi was nog niet van de partij bij Liverpool.

Fulham en Swansea nemen leiding

Robin van Persie maakte deze week de overstap van Arsenal naar Manchester United en de spits werd node gemist. De Londenaren tikten er vrolijk op los, kregen ook een aantal prima kansen, maar een treffer bleef uit.

Fulham en Swansea City haalden op de eerste dag keihard uit en gaan aan de leiding. De ploeg van trainer Martin Jol won thuis met 5-0 van Norwich City en de club uit Wales zegevierde met dezelfde cijfers bij Queens Park Rangers. Bij Swansea stonden Michel Vorm en Jonathan De Guzman in de basis en viel Kemy Agustien na rust in.

Anita verslaat Van der Vaart

Newcastle United, met doelman Tim Krul in de basis, won thuis met 2-1 van Tottenham Hotspur. Rafael Van der Vaart (Tottenham) en Vurnon Anita (Newcastle) vielen na rust in.