NOS NieuwsAangepast

Gestolen graanspieker terecht

De gestolen graanspieker van het Hunebedcentrum in Borger is terecht. De graanschuur op palen is gisteren weggehaald in opdracht van de antropologe Veen, die betrokken was bij de bouw van de graanspieker. Ze vindt dat het Hunebedcentrum er niet goed mee omging.

Veen zegt dat het dak van de graanspieker kapot was. Volgens haar wilde het Hunebedcentrum geen geld uitgeven aan het herstel daarvan. "Het is pure desinteresse. Ze ontdekten ook pas na zeven uur dat hij was verdwenen."

'Pure diefstal'

Volgens adjunct-directeur Wolters van het Hunebedcentrum klopt er niets van het verhaal van Veen. "Wij laten het dak geregeld repareren. Bovendien zijn wij de eigenaar van de graanspieker, mevrouw Veen is alleen een van de makers. Het is pure diefstal."

Wolters weet nog niet in welke staat de graanspieker is. Het gebouwtje is fragiel en kan bij ondeskundig handelen snel beschadigen. Het Hunebedcentrum heeft aangifte gedaan van diefstal en overweegt juridische stappen tegen de antropologe.

Gevonden

De politie heeft de graanspieker inmiddels gevonden in de buurt van Emmen. In overleg met het Hunebedcentrum wordt bekeken hoe het gebouwtje teruggebracht kan worden naar Borger.

Antropologe Veen moet zich bij de politie melden voor een verklaring, omdat er mogelijk sprake is van een strafbaar feit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl