NOS NieuwsAangepast

Pussy Riot wacht op vonnis

De rechter in Moskou doet op dit moment uitspraak in het proces tegen de Russische punkgroep Pussy Riot. Tegen de bandleden is drie jaar cel geëist, vanwege het kwetsen van de gevoelens van gelovigen.

Fans van Pussy Riot hebben een demonstratie aangekondigd bij de rechtbank. Ook mensen die vóór veroordeling van de bandleden zijn, willen protesteren. De politie heeft de toegang tot de rechtbank daarom versperd en is met veel agenten aanwezig.

Madonna

Jekaterina Samoetsevitsj (30), Maria Aljochina (24) en Nadezjda Tolokonnikova (22) zitten sinds maart vast. De vrouwen waren een maand eerder een orthodoxe kerk in Moskou binnengegaan en hadden een 'punkgebed' uitgeschreeuwd. Daarbij riepen ze leuzen tegen president Poetin, zoals 'Heilige maagd Maria, verlos ons van Poetin'.

De zaak tegen Pussy Riot heeft buiten Rusland veel aandacht gekregen. Verscheidene internationale artiesten hebben hun steun uitgesproken voor het drietal, onder wie Madonna, Sting, Paul McCartney en Pete Townshend. In steden wereldwijd wordt vandaag voor vrijlating van de bandleden gedemonstreerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl